top of page

THEATRE

CRIMSON

(2018)

Aan de rand van een afgelegen snelweg stoppen drie vrouwen na een raadselachtige aanrijding.

Wanneer het slachtoffer van het ongeluk plots onvindbaar blijkt beginnen zij, gevoed door elkaars angsten

en een onbekend naderend onheil, langzaamaan hun grip op de werkelijkheid te verliezen. Voor ze het zelf doorhebben beginnen realiteit en fictie op sluwe wijze door elkaar te lopen - wie heeft wie aangereden?

Wat houden twee van de vrouwen geheim voor de ander? Waar komt die kloppende hoofdpijn vandaan, en bovenal - wat zit er in die vuilniszak die in de achterbak ligt, en hoe is die daar gekomen?

 

Crimson is een theatervoorstelling over het onder ogen moeten zien van je demonen. Over strale ontkenning, het omgaan met schuld en het eigen geweten. Een kat-en-muis-spel tegen de achtergrond van een zondelijke misdaad in de zomer van 1969. De voorstelling raakt de thematiek aan van de monsterlijke, heimelijke verlangens die mensen kunnen hebben en de destructieve werking van groepsgedrag.

 

Deze voorstelling werd gemaakt in het kader van het afstuderen van Izak aan de Toneelacademie Maastricht. Crimson is de uitkomst van een onderzoek naar het ensceneren van een eigen tekst. Tijdens het vooronderzoek en het schrijven van de tekst liet Izak zich inspireren door de verhoringen van- en interviews met Leslie van Houten, Susan 'Sadie' Atkins en Linda Kasabian - beter bekend als de 'Manson-meisjes'. 

REGIE

TEKST

MET

DRAMATURGIE

IZAK BERMAN

IZAK BERMAN

LINA HEIJMANS

EMMA BUYSSE

NOA KOCH

BABETTE KALKER

bottom of page