top of page

THEATRE

OH, CAROL

(2016)

Oh, Carol is gebaseerd op 'Repulsion', één van Roman Polanski's meest benauwende en beklemmende films, en deel van de zogenoemde Apartment Trilogy - een serie films waarin appartementen en kleine woonruimtes het decor worden van donkere waanbeelden en nachtelijke absurditeiten. 

In Oh, Carol volgen twee zussen, Carol en haar zus Hélène, die in hun jonge jaren geëmigreerd zijn naar een onbenoemd Engelstalig land. Carol is een raadselachtig meisje - ze lijkt slaapwandelend haar dagen te slijten, en lijkt gebukt te gaan onder vele angsten voor vreemde mensen en de wereld om haar heen. Als Hélène samen met haar minnaar naar Pisa vertrekt en Carol alleen achterlaat in hun afgeleefde appartement, begint Carol schaduwen te zien. Wat begint als zelfverwaarlozing eindigt in een verontrustende wereld waarin schimmen uit verleden en heden Carol opzoeken, en haar langzamerhand tot waanzin drijven.

 

'Oh, Carol' was een voorstelling waarin Izak voor het eerst speelde met het idee van getheatraliseerde waanbeelden en illusies. Op een grote, industriële locatie probeerden wij door middel van zowel tekst-scenes als beeldende scenes, ondersteund door hevig gestileerd audio en licht, Carol's verhaal vorm te geven. We poogden de de duistere kant van de menselijke verbeelding op te zoeken en tentoon te stellen, en vertelden een verhaal over de objectificatie van een vrouw in een grote mannenwereld - over trauma's die niet zichtbaar zijn voor het oog, maar desalniettemin allesvernietigend kunnen zijn.

Gemaakt naar 'Repulsion' (1965) van Roman Polanski

Met teksten van Anaïs Nin en Gérard Brach

REGIE

TEKST

 

 

MET

ENSEMBLE

 

IZAK BERMAN

ANAÏS NIN

GÉRARD BRACH

IZAK BERMAN

NOA KOCH

RENEE DE GRAAFF

BABETTE KALKER

ANNA LUKA DA SILVA

SOPHIA DE GEUS

KENZA CRUDEN

JANA SINITSOVA

JULIAN MARULANDA TAMAYO

bottom of page